Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na piątek.Ciasto ziemniaczane można przygotowywać i podawać na różne sposoby ,proponuję ze słodkimi dodatkami.
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1114
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 8223
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1114
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 8223
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować, przestudzić ,przecisnąć przez praskę.
Żurawinę ,rodzynki przepłukać gorącą wodą.Ser rozgnieść łyżką dodać rodzynki , żurawinę cukier ,dokładnie wymieszać.
Do ziemniaków dodać mąkę ,jajko, zagnieść ciasto.Podzielić na części ,uformować prostokąt nałożyć farsz.
Dokładnie zlepić.
Na patelni rozgrzać olej ,smażyć na wolnym ogniu ,aż będą rumiane z obu stron.Osączyć na ręczniku papierowym.
Podawać z bitą śmietaną ,można również dodać owoce.