Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słona przekąska do lampki wina, świetna na Sylwestrową noc ...
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4403
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11968
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6814
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5608
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 184
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4403
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11968
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6814
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5608
Składniki
Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część robię łagodną a drugą na ostro. Rozwałkujemy posypujemy startym serem, układamy boczek. Zwijamy w rulony i dzielimy na kila części.
Z drugą częścią ciasta postępujemy podobnie, z tym że na środku wysypujemy pokrojone w kostkę papryczki i oliwki. Rolujemy i dzielimy. Na blaszce układamy pionowo, smarujemy rozbełtanym jajem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200stopni góra dół termo obieg. Pieczemy ok 10-15min Smacznego!