Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słona przekąska do lampki wina, świetna na Sylwestrową noc ...
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11830
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 582
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11830
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13497
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2749
Składniki
Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część robię łagodną a drugą na ostro. Rozwałkujemy posypujemy startym serem, układamy boczek. Zwijamy w rulony i dzielimy na kila części.
Z drugą częścią ciasta postępujemy podobnie, z tym że na środku wysypujemy pokrojone w kostkę papryczki i oliwki. Rolujemy i dzielimy. Na blaszce układamy pionowo, smarujemy rozbełtanym jajem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200stopni góra dół termo obieg. Pieczemy ok 10-15min Smacznego!