Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słona przekąska do lampki wina, świetna na Sylwestrową noc ...
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15734
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 418
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15734
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4749
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 418
Składniki
Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część robię łagodną a drugą na ostro. Rozwałkujemy posypujemy startym serem, układamy boczek. Zwijamy w rulony i dzielimy na kila części.
Z drugą częścią ciasta postępujemy podobnie, z tym że na środku wysypujemy pokrojone w kostkę papryczki i oliwki. Rolujemy i dzielimy. Na blaszce układamy pionowo, smarujemy rozbełtanym jajem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200stopni góra dół termo obieg. Pieczemy ok 10-15min Smacznego!