Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słona przekąska do lampki wina, świetna na Sylwestrową noc ...
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 846
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5364
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 846
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną część robię łagodną a drugą na ostro. Rozwałkujemy posypujemy startym serem, układamy boczek. Zwijamy w rulony i dzielimy na kila części.
Z drugą częścią ciasta postępujemy podobnie, z tym że na środku wysypujemy pokrojone w kostkę papryczki i oliwki. Rolujemy i dzielimy. Na blaszce układamy pionowo, smarujemy rozbełtanym jajem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200stopni góra dół termo obieg. Pieczemy ok 10-15min Smacznego!