Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledź to specjał kuchni norweskiej, ale w Polsce też jest bardzo lubiany. Proponuję przepis właśnie z kuchni norweskiej. Doskonale pasuje na ciepło jaki na zimno. Można podać z pieczywem, ale też i gotowanymi warzywami.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1583
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1344
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1399
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1352
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1583
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1344
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1399
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1352
Składniki
Śledzie dokładnie oczyściłem, usunąłem ości i odfiletowałem. Umyłem, osuszyłem, dwukrotnie zmiksowałem, za drugim razem dodałem ugotowane ziemniaki. Do masy dodałem mąkę ziemniaczaną i bulion, posoliłem, wymieszałem. Uformowałem podłużne frykadelki, usmażyłem z obu stron na gorącym tłuszczu. Podałem posypane krążkami smażonej cebuli. Polałem stopionym masłem.