Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledź to specjał kuchni norweskiej, ale w Polsce też jest bardzo lubiany. Proponuję przepis właśnie z kuchni norweskiej. Doskonale pasuje na ciepło jaki na zimno. Można podać z pieczywem, ale też i gotowanymi warzywami.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 112
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3688
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 154
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 112
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3688
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 154
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 874
Składniki
Śledzie dokładnie oczyściłem, usunąłem ości i odfiletowałem. Umyłem, osuszyłem, dwukrotnie zmiksowałem, za drugim razem dodałem ugotowane ziemniaki. Do masy dodałem mąkę ziemniaczaną i bulion, posoliłem, wymieszałem. Uformowałem podłużne frykadelki, usmażyłem z obu stron na gorącym tłuszczu. Podałem posypane krążkami smażonej cebuli. Polałem stopionym masłem.