Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podam teraz przepis na frytki z czarnych ziemniaków nazwy wam nie podam bo sama nie znam, ziemniaki dostałam od szwagra. Mówiąc szczerze do frytek te ziemniaki nadają się idealnie. Wstawię zdjęcie tego ziemniaka może ktoś skojarzy jaką mają nazwę. Frytki z tych ziemniaków są fajne z wierzchu chrupiące zaś w środku mięciutkie zwłaszcza na gorąco, chłodne też smakują nieźle. Jednak jak to mówią co domowe to domowe smak o niebo lepszy.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36644
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3635
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 534
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2916
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36644
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3635
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 534
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2916
Składniki
Ziemniaki ze zdjęcia obrać i pokroić na frytki ( ja wszystko robię ręcznie ).
Gotowe pokrojone frytki dokładnie umyć i osuszyć na durszlaku.
Na patelnię wlać olej rozgrzać go, następnie na rozgrzany olej wkładać frytki trochę ponad olej i smażyć je na mniejszym ogniu przewracając drewnianą łyżką ze dwa razy. Smażyć na złoty kolor.
Frytki z tłuszczu wyciągać za pomocą łyżki cedzakowej aby ociekł tłuszcz. Gotowe frytki można podawać z keczupem, majonezem lub ulubionym sosem. Frytki mogą być również jako dodatek do dania głównego.