Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podam teraz przepis na frytki z czarnych ziemniaków nazwy wam nie podam bo sama nie znam, ziemniaki dostałam od szwagra. Mówiąc szczerze do frytek te ziemniaki nadają się idealnie. Wstawię zdjęcie tego ziemniaka może ktoś skojarzy jaką mają nazwę. Frytki z tych ziemniaków są fajne z wierzchu chrupiące zaś w środku mięciutkie zwłaszcza na gorąco, chłodne też smakują nieźle. Jednak jak to mówią co domowe to domowe smak o niebo lepszy.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10667
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3317
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10667
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3317
Składniki
Ziemniaki ze zdjęcia obrać i pokroić na frytki ( ja wszystko robię ręcznie ).
Gotowe pokrojone frytki dokładnie umyć i osuszyć na durszlaku.
Na patelnię wlać olej rozgrzać go, następnie na rozgrzany olej wkładać frytki trochę ponad olej i smażyć je na mniejszym ogniu przewracając drewnianą łyżką ze dwa razy. Smażyć na złoty kolor.
Frytki z tłuszczu wyciągać za pomocą łyżki cedzakowej aby ociekł tłuszcz. Gotowe frytki można podawać z keczupem, majonezem lub ulubionym sosem. Frytki mogą być również jako dodatek do dania głównego.