Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105460
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 91
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4551
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 30
Ten sernik jest lekki puszysty i znika bardzo szybko :)
Odsłon: 105460
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 91
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 4551
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 30
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w ulubionej wielkości słupki. Dokładnie spłukać wodą, ewentualnie przygotować wcześniej i zostawić w lodówce namoczone. Dokładnie odsączyć z wody i smażyć na rozgrzanym smalcu do zarumienienia. Oprócz solą można posypać słodką papryką w proszku. Podawać z ketchupem, majonezem lub innymi sosami.