Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca panierka chlebowa z dodatkiem ziaren słonecznika i maku skrywa kremowe awokado, które po upieczeniu ma jeszcze bardziej orzechowy smak.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2469
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1900
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2469
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1900
Składniki
Awokado kroimy na pół. Wyjmujemy pestkę. Wyjmujemy miąższ za pomocą łyżki. Kroimy na plasterki. Kawałki awokado obtaczamy w bułce tartej wymieszanej z ziarnem słonecznika i makiem. Awokado układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i skrapiamy olejem za pomocą atomizera. Tak przygotowane awokado pieczemy w 200 stopniach przez 5 minut, aż panierka się zrumieni. W czasie, gdy awokado się piecze przygotowujemy sos. Jogurt mieszamy z posiekanym chili i ziołami oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Awokado podajemy z sosem i posypane koperkiem i natką pietruszki.