Do góry

Przekąski Przepis na:

Frytki z batatów

Frytki z batatów

Autor:

Przepisów i artykułów: 2122 Ocena: 47374

Dodano:

Odsłon: 1669

Proste, smaczne i zdrowe <3 idealny dodatek do dań głównych.

Składniki

  • 2 średniej wielkości bataty
  • 50 ml oliwy z oliwek
  • sól, pieprz (do smaku)
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bataty myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w słupki, przekładamy do miski.
    Następnie dodajemy oliwę, sól i pieprz, dokładnie mieszamy.
    Na wyłożoną papierem do pieczenia, blachę, układamy frytki.
    Pieczemy 15-20 min w temperaturze 200°C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń