Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami mamy ochotę na coś niezdrowego, co ma wyraźny smak. Ja wtedy robie moje ulubione frytki z parmezanem i chili.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 455
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 455
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5658
Składniki
Obieramy ziemniaki, kroimy na paseczki i wkładamy do zimnej wody. Wyjmujemy na papier i czekamy aż obciekną z wody. Następnie smażymy na głębokim oleju. Gdy staną sie rumiane wyjmujemy na talerz, posypujemy parmezanem, dodajemy posiekaną pietruszkę, chili, sól i pieprz. Wszystko razem mieszamy tak, aby każda frytka była obtoczona w przyprawach i serze. Danie można podawać do mięsa i sałatki, lub jako zwykłą przekąskę.