Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami mamy ochotę na coś niezdrowego, co ma wyraźny smak. Ja wtedy robie moje ulubione frytki z parmezanem i chili.
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1395
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 364
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 2987
Wyobraź sobie szczęśliwe krowy leniwie pasące się na zielonych zboczach gór w...
Odsłon: 1395
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 364
Śnieżny puch, czyli łatwiutki sernik na zimno z galaretkami cytrynowymi, na...
Odsłon: 2987
Składniki
Obieramy ziemniaki, kroimy na paseczki i wkładamy do zimnej wody. Wyjmujemy na papier i czekamy aż obciekną z wody. Następnie smażymy na głębokim oleju. Gdy staną sie rumiane wyjmujemy na talerz, posypujemy parmezanem, dodajemy posiekaną pietruszkę, chili, sól i pieprz. Wszystko razem mieszamy tak, aby każda frytka była obtoczona w przyprawach i serze. Danie można podawać do mięsa i sałatki, lub jako zwykłą przekąskę.