Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące frytki mogą powstać nie tylko z ziemniaków. Doskonałą alternatywą będą frytki z selera. Sprawdź, jak je przygotować.
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 120
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 129
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 104
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 89
Prosta i szybka potrawa z kurczaka na kolację, na wizytę gości, na coś szybki...
Odsłon: 120
Dzisiaj coś sprawdzonego gdyż kuchnia indyjska jest smaczna i lubiana
Odsłon: 129
Przepis według pomysłu mojego przyjaciela. Bardzo łagodne, delikatne w smaku...
Odsłon: 104
Kuchnia chińska to sztuka równowagi smaków, tekstur i aromatów, która od wiek...
Odsłon: 89
Składniki
Dokładnie umyj oraz obierz selera, pokrój go w słupki tak jak klasyczne frytki.
Do miski wlej oliwę z oliwek, dodaj czosnek suszony, paprykę i szczyptę ostrej papryki. Mieszankę wlej do frytek i dokładnie wymieszaj. Możesz odstawić je na jakiś czas do lodówki.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia, wsyp frytki i ułóż tak, aby się ze sobą nie stykały. Piecz przez 200 stopni, grzanie góra dół przez minimum pół godziny. Podawaj z ulubionym sosem.