Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące frytki mogą powstać nie tylko z ziemniaków. Doskonałą alternatywą będą frytki z selera. Sprawdź, jak je przygotować.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1658
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1447
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1592
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1658
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1435
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1447
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1592
Składniki
Dokładnie umyj oraz obierz selera, pokrój go w słupki tak jak klasyczne frytki.
Do miski wlej oliwę z oliwek, dodaj czosnek suszony, paprykę i szczyptę ostrej papryki. Mieszankę wlej do frytek i dokładnie wymieszaj. Możesz odstawić je na jakiś czas do lodówki.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia, wsyp frytki i ułóż tak, aby się ze sobą nie stykały. Piecz przez 200 stopni, grzanie góra dół przez minimum pół godziny. Podawaj z ulubionym sosem.