Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące frytki mogą powstać nie tylko z ziemniaków. Doskonałą alternatywą będą frytki z selera. Sprawdź, jak je przygotować.
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 5297
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 137
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 807
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 5297
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 137
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 807
Składniki
Dokładnie umyj oraz obierz selera, pokrój go w słupki tak jak klasyczne frytki.
Do miski wlej oliwę z oliwek, dodaj czosnek suszony, paprykę i szczyptę ostrej papryki. Mieszankę wlej do frytek i dokładnie wymieszaj. Możesz odstawić je na jakiś czas do lodówki.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia, wsyp frytki i ułóż tak, aby się ze sobą nie stykały. Piecz przez 200 stopni, grzanie góra dół przez minimum pół godziny. Podawaj z ulubionym sosem.