Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące frytki mogą powstać nie tylko z ziemniaków. Doskonałą alternatywą będą frytki z selera. Sprawdź, jak je przygotować.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 55
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 375
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40476
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 55
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 375
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40476
Składniki
Dokładnie umyj oraz obierz selera, pokrój go w słupki tak jak klasyczne frytki.
Do miski wlej oliwę z oliwek, dodaj czosnek suszony, paprykę i szczyptę ostrej papryki. Mieszankę wlej do frytek i dokładnie wymieszaj. Możesz odstawić je na jakiś czas do lodówki.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia, wsyp frytki i ułóż tak, aby się ze sobą nie stykały. Piecz przez 200 stopni, grzanie góra dół przez minimum pół godziny. Podawaj z ulubionym sosem.