Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące frytki mogą powstać nie tylko z ziemniaków. Doskonałą alternatywą będą frytki z selera. Sprawdź, jak je przygotować.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11880
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5587
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 168
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4375
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11880
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5587
Składniki
Dokładnie umyj oraz obierz selera, pokrój go w słupki tak jak klasyczne frytki.
Do miski wlej oliwę z oliwek, dodaj czosnek suszony, paprykę i szczyptę ostrej papryki. Mieszankę wlej do frytek i dokładnie wymieszaj. Możesz odstawić je na jakiś czas do lodówki.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia, wsyp frytki i ułóż tak, aby się ze sobą nie stykały. Piecz przez 200 stopni, grzanie góra dół przez minimum pół godziny. Podawaj z ulubionym sosem.