Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10402
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3031
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2125
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 818
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10402
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3031
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2125
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 818
Składniki
Mięso dokładnie umyć ,wrzucić do garnka ,zalać zimną wodą. Zagotować ,zebrać szumowiny. Warzywa obrać ,całe wrzucić do wrzątku. Dodać czosnek i wszystkie przyprawy ,gotować na wolnym ,aż mięso odejdzie od kości. Następnie mięso i warzywa wyjąć z wywaru. Powstały bulion przesączyć przez gęste sito. Doprawić solą i pieprzem. Mięso ,jak ostygnie ,rozdrobnić palcami na małe kawałki. Marchew pokroić w krążki. Wyporcjować marchew i mięso do pojemników ,zalać powstałym bulionem. Odstawić w chłodne miejsce ,aż ostygnie. Wstawić do lodówki.