Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczną galaretę z drobiu.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 159
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1874
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14630
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19689
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 159
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1874
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14630
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19689
Składniki
W 2 litrach osolonej wody z domową pastą rosołową, liśćmi laurowymi i zielem angielskim gotujemy oczyszczone, wymyte ćwiartki kurczaka około 30-40 minut. Gdy mięso będzie miękkie, wyjmujemy na talerz, studzimy.
Oddzielamy mięso od kości. Kroimy w drobne kawałki.
Przygotowujemy pojemnik i 2 słoiczki do zrobienia w nich galarety. Słoiczki i pojemnik wyparzamy gorącą wodą. Do słoiczków i pojemnika wkładamy pokrojone kawałki mięsa. Wywar z gotowania doprawiamy przyprawami, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy do zredukowania części wody. Gorącym wywarem zalewamy mięso w słoiczkach i pojemniku. Zalane słoiczki i pojemnik studzimy, zamykamy, słoiczki zakręcamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin aż stężeje galareta.
Galaretę podajemy z plasterkiem cytryny, dekorujemy bazylią. Smacznego!!!