Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, bardzo smaczna galareta z drobiu.
W 2,5 litra osolonej wody z liśćmi laurowymi i zielem angielskim gotujemy nóżki, skrzydełka, marchew i kacze szyje 1 godzinę, studzimy. Po ostudzeniu wyjmujemy nóżki, skrzydełka, marchew i kacze szyje i obieramy z mięsa. Wywar przecedzamy na sicie z kawałkiem gazy i wlewamy do wymytego garnczka. Obrane mięska z szyjek, nóżek i skrzydełek dodajemy do wywaru, przyprawiamy pieprzem i solą do smaku i gotujemy około 30 minut. Nalewamy 4 łyżki stołowe wywaru do spodeczka i ostudzony wstawiamy do lodówki dla sprawdzenia czy stężeje z niego galareta, jeżeli będzie mało ścięta więc musimy wywar z mięsem doprowadzić do wrzenia i zredukować więcej wody. W między czasie przygotowujemy salaterki, układamy groszek, natkę pietruszki i marchew, mięska i zalewamy wywarem, studzimy. Ostudzone wstawiamy do lodówki na kilka godzin aż stężeje galareta.
Smacznego!!!
Cudowny dodatek do kawy. Świetnie smakują podawane z sosem czekoladowym, opró...
Odsłon: 3994
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 129
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 96
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 230
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 32240
Te proste i bardzo smaczne chrupiące naleśniki z owocami morza wręcz idealnie...
Odsłon: 5345
Nie ma nic zdrowszego od połączenia marchewki i cukinii, a z soczystymi pomid...
Odsłon: 8933
Lato to moja pora roku ulubiona, bo słońcem, radością wypełniona. Świeże warz...
Odsłon: 129
Czekoladowe wafelki o przygotowania tego deseru mnie zainspirowały i to one s...
Odsłon: 96
Mini torcik serowy, z mascarpone – jeżynowy, galaretką ozdobiony, owocami orz...
Odsłon: 230
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 32240
Te proste i bardzo smaczne chrupiące naleśniki z owocami morza wręcz idealnie...
Odsłon: 5345
Nie ma nic zdrowszego od połączenia marchewki i cukinii, a z soczystymi pomid...
Odsłon: 8933
Składniki
W 2,5 litra osolonej wody z liśćmi laurowymi i zielem angielskim gotujemy nóżki, skrzydełka, marchew i kacze szyje 1 godzinę, studzimy. Po ostudzeniu wyjmujemy nóżki, skrzydełka, marchew i kacze szyje i obieramy z mięsa. Wywar przecedzamy na sicie z kawałkiem gazy i wlewamy do wymytego garnczka. Obrane mięska z szyjek, nóżek i skrzydełek dodajemy do wywaru, przyprawiamy pieprzem i solą do smaku i gotujemy około 30 minut. Nalewamy 4 łyżki stołowe wywaru do spodeczka i ostudzony wstawiamy do lodówki dla sprawdzenia czy stężeje z niego galareta, jeżeli będzie mało ścięta więc musimy wywar z mięsem doprowadzić do wrzenia i zredukować więcej wody. W między czasie przygotowujemy salaterki, układamy groszek, natkę pietruszki i marchew, mięska i zalewamy wywarem, studzimy. Ostudzone wstawiamy do lodówki na kilka godzin aż stężeje galareta. Smacznego!!!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Przekąski
Carpaccio z buraka
Przekąski
Smażone kwiaty cukinii
Przekąski
Duszona cukinia z marchewką i pomidorami
Nadziewane kwiaty cukinii
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 254
Carpaccio z buraka
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 124