Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galareta zrobiona jest z ćwiartek z kurczaka i skrzydła indyka.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32579
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9696
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2179
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4177
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 911
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 32579
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9696
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2179
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4177
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 911
Składniki
W 3 litrach osolonej wody z domową pastą rosołową, liśćmi laurowymi i zielem angielskim gotujemy oczyszczone, wymyte ćwiartki kurczaka i skrzydło z indyka około 30-40 minut. Gdy mięso będzie miękkie, wyjmujemy na talerz, studzimy i oddzielamy mięso od kości. Przygotowujemy pojemniki do zrobienia w nich galarety. Pojemniki wyparzamy gorącą wodą. Do pojemnika wkładamy pokrojone kawałki mięsa. Wywar z gotowania doprawiamy przyprawami, doprowadzamy do wrzenia, gotujemy do zredukowania części wody. Gorącym wywarem zalewamy mięso w pojemnikach. Zalane pojemniki studzimy, zamykamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin aż stężeje galareta. Galaretę podajemy z plasterkiem cytryny, dekorujemy natką pietruszki. Smacznego!!!