Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną galaretę z kurczaka. Galareta jest podana w formie babki i na pewno zaskoczy tak podana zaskoczy domowników. Przepis łatwy , prosty w przygotowaniu ale najważniejsze smaczny.
foremka na babkę , garnek, miska, łyżka, nóż,
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 25
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2259
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 158
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 25
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2259
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 158
Składniki
Kurczaka oczyścić, dobrze obmyć i zalać wodą. Doprowadzić do zagotowania, zebrać szumowiny i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa, dodając warzywa i przyprawy. Ugotowanego kurczaka i włoszczyznę wyjąć i ostudzić, natomiast wywar przecedzić, dodać pokrojony czosnek, w razie potrzeby doprawić do smaku pieprzem i solą. Do gorącego wywaru dodać żelatynę dokładnie mieszając aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Kurczaka obrać z kości, mięso rozdrobnić, marchewkę pokroić w plasterki. Do silikonowej foremki na babkę włożyć ugotowane na twardo połówki jajek, pokrojone mięso z kurczaka, marchewkę, odsączony groszek. Zalewać stopniowo przestudzonym wywarem. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Po całkowity stężeniu wyjąć na półmisek lub na talerz. Udekorować natką lub czymś zielonym. Podajemy z octem lub sokiem z cytryny. Smacznego.