Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy w mojej rodzinie galaretę z nóżek wieprzowych. Jest bardzo dobra, są warzywa no i posiada bardzo dużo kolagenu jako profilaktyka na stawy.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9561
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3147
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6641
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9561
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3147
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6641
Składniki
Po uprzednim obmyciu i oczyszczeniu, wszystko wkładamy do garnka wraz z przyprawami, zalewamy wodą, około 1 centymetra powyżej produktów i gotujemy do miękkości.
Następnie wyciągamy mięso i warzywa, studzimy, obieramy z kości. Kroimy mięso i warzywa w odpowiednie wielkości kawałki, wrzucamy z powrotem do wywaru i zagotowujemy.
Gorący wywar wlewamy do słoiczków (jak w moim przypadku), zakręcamy dekielki lub do miseczek i studzimy. Słoiczki w czasie stygnięcia samoczynnie zamykają się i nie trzeba ich zagotowywać.
Na noc wystudzoną galaretę wstawiamy do lodówki i następnego dnia jest gotowa do spożycia. Nie dodaję żelatyny.