Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy w mojej rodzinie galaretę z nóżek wieprzowych. Jest bardzo dobra, są warzywa no i posiada bardzo dużo kolagenu jako profilaktyka na stawy.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118128
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8421
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3118
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2156
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1548
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118128
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8421
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3118
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2156
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1548
Składniki
Po uprzednim obmyciu i oczyszczeniu, wszystko wkładamy do garnka wraz z przyprawami, zalewamy wodą, około 1 centymetra powyżej produktów i gotujemy do miękkości.
Następnie wyciągamy mięso i warzywa, studzimy, obieramy z kości. Kroimy mięso i warzywa w odpowiednie wielkości kawałki, wrzucamy z powrotem do wywaru i zagotowujemy.
Gorący wywar wlewamy do słoiczków (jak w moim przypadku), zakręcamy dekielki lub do miseczek i studzimy. Słoiczki w czasie stygnięcia samoczynnie zamykają się i nie trzeba ich zagotowywać.
Na noc wystudzoną galaretę wstawiamy do lodówki i następnego dnia jest gotowa do spożycia. Nie dodaję żelatyny.