Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy w mojej rodzinie galaretę z nóżek wieprzowych. Jest bardzo dobra, są warzywa no i posiada bardzo dużo kolagenu jako profilaktyka na stawy.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 148
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 500
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 614
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 908
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 148
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 500
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 614
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 908
Składniki
Po uprzednim obmyciu i oczyszczeniu, wszystko wkładamy do garnka wraz z przyprawami, zalewamy wodą, około 1 centymetra powyżej produktów i gotujemy do miękkości.
Następnie wyciągamy mięso i warzywa, studzimy, obieramy z kości. Kroimy mięso i warzywa w odpowiednie wielkości kawałki, wrzucamy z powrotem do wywaru i zagotowujemy.
Gorący wywar wlewamy do słoiczków (jak w moim przypadku), zakręcamy dekielki lub do miseczek i studzimy. Słoiczki w czasie stygnięcia samoczynnie zamykają się i nie trzeba ich zagotowywać.
Na noc wystudzoną galaretę wstawiamy do lodówki i następnego dnia jest gotowa do spożycia. Nie dodaję żelatyny.