Do góry

Przekąski Przepis na:

Galaretka warzywna z dodatkiem jajka i szynki.

Galaretka warzywna z dodatkiem jajka i szynki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 763 Ocena: 14533

Dodano:

Odsłon: 2710

Kolorowa galaretka na świątecznym stole,pięknie nam go udekoruje. O wiosennym wyglądzie będzie cieszyła oczy gości.Piękna i bardzo smaczna...Serdecznie polecam:)

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo,wystudzone pokroić w plasterki.
    Paprykę pokroić w kostkę.

    Groszek i kukurydzę odcedzić z zalewy.

    Marchewkę,pietruszkę i seler zalać wodą i ugotować.
    Wody po ugotowanych warzywach nie wylewamy.

    Marchew pokroić w talarki.

    Na spód miseczek i pojemniczków dać talarki marchewki,plasterek jajka,groszek,kukurydzę ,paprykę i plasterek szynki.Boki również wypełnić groszkiem i kukurydzą.Na wierzchu dać po 2-3 talarki marchewki.

    Bulion z ugotowanych warzyw dopełnić wodą by było około 2,5 l,doprawić do smaku solą i pieprzem i zagotować.

    Wyłączyć palnik i wsypać do wrzącego warzywnego bulionu żelatynę.Mieszać do jej rozpuszczenia.
    Wystudzonym bulionem zalać napełnione miseczki i dać do lodówki lub w chłodne miejsce.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (24)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń