Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa galaretka na świątecznym stole,pięknie nam go udekoruje. O wiosennym wyglądzie będzie cieszyła oczy gości.Piękna i bardzo smaczna...Serdecznie polecam:)
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12288
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1539
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12288
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1539
Składniki
Jajka ugotować na twardo,wystudzone pokroić w plasterki. Paprykę pokroić w kostkę. Groszek i kukurydzę odcedzić z zalewy. Marchewkę,pietruszkę i seler zalać wodą i ugotować. Wody po ugotowanych warzywach nie wylewamy. Marchew pokroić w talarki. Na spód miseczek i pojemniczków dać talarki marchewki,plasterek jajka,groszek,kukurydzę ,paprykę i plasterek szynki.Boki również wypełnić groszkiem i kukurydzą.Na wierzchu dać po 2-3 talarki marchewki. Bulion z ugotowanych warzyw dopełnić wodą by było około 2,5 l,doprawić do smaku solą i pieprzem i zagotować. Wyłączyć palnik i wsypać do wrzącego warzywnego bulionu żelatynę.Mieszać do jej rozpuszczenia. Wystudzonym bulionem zalać napełnione miseczki i dać do lodówki lub w chłodne miejsce.
Smacznego życzę!