Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna,lekka i zdrowa galaretka .Serdecznie polecam:)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11863
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16100
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5109
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11863
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16100
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5109
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Osobno do garnka wlać 3 litry wody i zagotować. Na gotującą wodę wrzucić pietruszkę ,przekrojony na pół seler naciowy,ziele,liście i odrobinę soli. Dodać czosnek drobno pokrojony. Gotować 10 min.po tym czasie wrzucić podzielonego na różyczki kalafiora i gotować następne 10min. Jeśli kalafior i seler jest miękki wyjmujemy na tacę. Wrzucamy podzielony na mniejsze części brokuł i gotujemy 5 min.brokuł szybko mięknie i musimy pilnować by się nie rozgotował. Studzimy warzywa Seler pokroić na mniejsze cząstki,jajka pokroić na ćwiartki,a szynkę w drobną kostkę. Nakładać do miseczek paprykę paski,ćwiartkę jajka,kalafiora,brokuła i seler Posypujemy pokrojoną szynką.
Wodę w garnku uzupełniamy do 3 litrów,zagotowujemy,doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Wyłączamy palnik ,wsypujemy żelatynę,mieszamy do rozpuszczenia. Wywar warzywny przecedzić przez sitko. Letnim wywarem zalać warzywa i odstawić w chłodne miejsce.
Smacznego życzę!