Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini przekąski na imprezę:)
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85276
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2572
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10010
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4052
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7136
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85276
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2572
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10010
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4052
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7136
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w cienkie plastry. Szynkę kroimy w drobne kawałki.
Marchewki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy i kroimy w plastry.
Bulion zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i mieszamy z żelatyną aż się rozpuści. Studzimy.
Do salaterek lub foremek nakładamy po porcji jajek, szynki, marchewki, natki, groszku i kukurydzy. Zalewamy bulionem z żelatyną i odstawiamy do stężenia. Przed podaniem polewamy sokiem z cytryny lub octem. Moja rada: zamiast szynki możemy użyć innej wędliny lub kurczaka z rosołu.