Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
na babską imprezę i nie tylko :-) w sam raz do umilania kibicowania na rozpoczętych mistrzostwach :-D
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8701
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 612
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8701
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 612
Składniki
Galaretkę należy rozpuścić w gorącej wodzie. Przestudzic. Gdy zacznie lekko gęstnieć, dolać wódkę (podałam według mnie optymalne proporcje ale można kombinowac. Nie ma co przesadzać z alkoholem, bo zbyt "pijana" galaretka robi się rozlazła) Następnie galaretkę należy przelać do silikonowych foremek na czekoladki, kostki lodu lub małe plastikowe kieliszki. Wstawić do lodówki na kilka godzin, najlepiej całą noc. Na zdrowie :-D