Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 403
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8688
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3099
Polecam.
Odsłon: 1895
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 403
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8688
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3099
Polecam.
Odsłon: 1895
Składniki
Chleb namaczamy w wodzie, odcedzamy i wrzucamy do miksera.
Pomidory i paprykę kroimy w kostkę i umieszczamy w mikserze razem z chlebem. Miksujemy tak długo aż składniki się połączą.
Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, smażymy na łyżce oliwy z oliwek na złoty kolor.
Wszystkie składniki umieszczamy w garnku, dolewamy wody (wg. uznania - ja dolewam ok 1 szklanki), doprawiamy do smaku i odstawiamy do lodówki. Podajemy schłodzone, ale na ciepło smakuje równie dobrze :)