Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8164
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 415
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8164
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 415
Składniki
Chleb namaczamy w wodzie, odcedzamy i wrzucamy do miksera.
Pomidory i paprykę kroimy w kostkę i umieszczamy w mikserze razem z chlebem. Miksujemy tak długo aż składniki się połączą.
Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, smażymy na łyżce oliwy z oliwek na złoty kolor.
Wszystkie składniki umieszczamy w garnku, dolewamy wody (wg. uznania - ja dolewam ok 1 szklanki), doprawiamy do smaku i odstawiamy do lodówki. Podajemy schłodzone, ale na ciepło smakuje równie dobrze :)