Do góry

Przekąski Przepis na:

gęsie pastrami

gęsie pastrami

Autor:

Przepisów i artykułów: 97 Ocena: 715

Dodano:

Odsłon: 283

domowa wędlina z gęsiej piersi

Składniki

  • pierś z gęsi - jedna podwójna
  • sól peklująca - 2 płaskie łyżeczki
  • pieprz - 1 łyżeczka
  • kminek mielony - pół łyżeczki
  • kolendra mielona - pół łyżeczki
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
gęsie pastrami

Przygotowanie

  1. Wszystkie przyprawy wymieszać, natrzeć mięso.

  2. Przyprawioną pierś zawinąć w folię spożywczą, włożyć na 24 godziny do lodówki.

  3. Przed pieczeniem mięso związać sznurkiem i owinąć folią aluminiową.

  4. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Mięso piec przez godzinę. Wystudzić przed krojeniem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 18 lipca Jadłem z kaczki, podejrzewam że z gęsi też smakuje wybornie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń