Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszności. :D Połączenie smaków i tekstur jest wspaniałe. Słodycz śliwki łączy się ze słonawym boczkiem. Orzechy chrupią, śliwki są mięciutkie, do tego ten boczek.. mmm... musicie spróbować! :)
wykałaczki, naczynie żaroodporne
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 101
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 183
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1260
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 500
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 101
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 183
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1260
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 500
Składniki
Przekąskę przygotowuje się bardzo łatwo. Plastry boczku wyrównać nożem, żeby było nam dobrze zawijać. Następnie w śliwkę w miejsce pestki włożyć kawałki orzecha włoskiego. Śliwkę owinąć boczkiem i spiąć wykałaczką.
Pistacje posiekać lub potłuc za pomocą tłuczka.
Gniazdka włożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez 5 minut w temperaturze 200°C na góra-dół.
Gniazdka wyłożyć na talerz z liśćmi rukoli i posypać pistacjami. Myślę, że danie fajnie sprawdzi się jako przekąska na świąteczne śniadanie. :) Smacznego! :)