Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszności. :D Połączenie smaków i tekstur jest wspaniałe. Słodycz śliwki łączy się ze słonawym boczkiem. Orzechy chrupią, śliwki są mięciutkie, do tego ten boczek.. mmm... musicie spróbować! :)
wykałaczki, naczynie żaroodporne
Łatwe ciasto w kolorze różowym.
Odsłon: 568
Polecam. Domowa najlepsza. Bez dodatku mąki, cukru.
Odsłon: 77
Przepis na pyszny sernik na zimno, który będzie idealnym deserem dla osób będ...
Odsłon: 32415
Pyszna sałatka śledziowa tzw. śledzie po królewsku, zamiast groszku dodałam o...
Odsłon: 7307
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 11772
Łatwe ciasto w kolorze różowym.
Odsłon: 568
Polecam. Domowa najlepsza. Bez dodatku mąki, cukru.
Odsłon: 77
Przepis na pyszny sernik na zimno, który będzie idealnym deserem dla osób będ...
Odsłon: 32415
Pyszna sałatka śledziowa tzw. śledzie po królewsku, zamiast groszku dodałam o...
Odsłon: 7307
Szybki w przygotowaniu i bardzo puszysty piernik, który można jeść zaraz po u...
Odsłon: 11772
Składniki
Przekąskę przygotowuje się bardzo łatwo. Plastry boczku wyrównać nożem, żeby było nam dobrze zawijać. Następnie w śliwkę w miejsce pestki włożyć kawałki orzecha włoskiego. Śliwkę owinąć boczkiem i spiąć wykałaczką.
Pistacje posiekać lub potłuc za pomocą tłuczka.
Gniazdka włożyć do naczynia żaroodpornego i piec przez 5 minut w temperaturze 200°C na góra-dół.
Gniazdka wyłożyć na talerz z liśćmi rukoli i posypać pistacjami. Myślę, że danie fajnie sprawdzi się jako przekąska na świąteczne śniadanie. :) Smacznego! :)