Do góry

Przekąski Przepis na:

gołąbki pieczarkowe

gołąbki pieczarkowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 786

Dodano:

Odsłon: 26127

super alternatywa dla tradycyjnych gołąbków z mięsem -pyszne aromatyczne grzybowe szybkie i proste- dobry pomysł na zalegający w lodówce gotowany ryż ... podawać można z dowolnym ulubionym sosem...

Składniki

  • pieczarki, 0,6-1kg
  • ryż ugotowany, duża miska
  • masło, duża łyżka
  • sól, pieprz, wg uznania
  • Czarnuszka, szczypta
  • śmietana 12%, 2 łyżki
  • natka, duża garść
  • maggi, wg uznania
  • duże liście kapusty, kilka
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
gołąbki pieczarkowe

Przygotowanie

  1. pieczarki drobno siekamy i przesmażamy na patelni ( na maśle )- 3/4 z nich mieszamy z ryżem doprawiając sola pieprzem i czarnuszką. Formujemy gołąbki-farsz zawijać w liście kapusty ( które wcześniej były lekko obgotowane do miękkości w osolonej wodzie)

  2. Do obszernego rondla wrzucamy pozostałe pieczarki - wlewamy niecałą szklankę wody trochę maggi kiedy się zagotują dodajemy śmietanę i posypujemy natka energicznie mieszamy. Gotowe uformowane gołąbki przekładamy do sosu i chwilę gotujemy na małym ogniu obracając je od czasu do czasu ... GOTOWE Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń