Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super alternatywa dla tradycyjnych gołąbków z mięsem -pyszne aromatyczne grzybowe szybkie i proste- dobry pomysł na zalegający w lodówce gotowany ryż ... podawać można z dowolnym ulubionym sosem...
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 377
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 354
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 377
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
pieczarki drobno siekamy i przesmażamy na patelni ( na maśle )- 3/4 z nich mieszamy z ryżem doprawiając sola pieprzem i czarnuszką. Formujemy gołąbki-farsz zawijać w liście kapusty ( które wcześniej były lekko obgotowane do miękkości w osolonej wodzie)
Do obszernego rondla wrzucamy pozostałe pieczarki - wlewamy niecałą szklankę wody trochę maggi kiedy się zagotują dodajemy śmietanę i posypujemy natka energicznie mieszamy. Gotowe uformowane gołąbki przekładamy do sosu i chwilę gotujemy na małym ogniu obracając je od czasu do czasu ... GOTOWE Smacznego ;)