Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super alternatywa dla tradycyjnych gołąbków z mięsem -pyszne aromatyczne grzybowe szybkie i proste- dobry pomysł na zalegający w lodówce gotowany ryż ... podawać można z dowolnym ulubionym sosem...
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 509
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 276
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9718
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1136
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4484
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 509
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 276
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9718
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1136
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4484
Składniki
pieczarki drobno siekamy i przesmażamy na patelni ( na maśle )- 3/4 z nich mieszamy z ryżem doprawiając sola pieprzem i czarnuszką. Formujemy gołąbki-farsz zawijać w liście kapusty ( które wcześniej były lekko obgotowane do miękkości w osolonej wodzie)
Do obszernego rondla wrzucamy pozostałe pieczarki - wlewamy niecałą szklankę wody trochę maggi kiedy się zagotują dodajemy śmietanę i posypujemy natka energicznie mieszamy. Gotowe uformowane gołąbki przekładamy do sosu i chwilę gotujemy na małym ogniu obracając je od czasu do czasu ... GOTOWE Smacznego ;)