Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super alternatywa dla tradycyjnych gołąbków z mięsem -pyszne aromatyczne grzybowe szybkie i proste- dobry pomysł na zalegający w lodówce gotowany ryż ... podawać można z dowolnym ulubionym sosem...
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 191
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 517
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 191
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1310
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 517
Składniki
pieczarki drobno siekamy i przesmażamy na patelni ( na maśle )- 3/4 z nich mieszamy z ryżem doprawiając sola pieprzem i czarnuszką. Formujemy gołąbki-farsz zawijać w liście kapusty ( które wcześniej były lekko obgotowane do miękkości w osolonej wodzie)
Do obszernego rondla wrzucamy pozostałe pieczarki - wlewamy niecałą szklankę wody trochę maggi kiedy się zagotują dodajemy śmietanę i posypujemy natka energicznie mieszamy. Gotowe uformowane gołąbki przekładamy do sosu i chwilę gotujemy na małym ogniu obracając je od czasu do czasu ... GOTOWE Smacznego ;)