Do góry

Przekąski Przepis na:

Gołąbki wigilijne z czerwonej kapusty

Gołąbki wigilijne z czerwonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 2527 Ocena: 18571

Dodano:

Odsłon: 1565

Pyszności na wigilię Bożego Narodzenia.

Składniki

  • 1 główka czerwonej kapusty
  • 8 ziemniaków
  • ½ kg kaszy jęczmiennej
  • sól i pieprz do smaku
  • olej
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gołąbki wigilijne z czerwonej kapusty

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kapustę sparzyć i oddzielić liście, odstawić do wystudzenia. Kaszę ugotować na półmiękko z dodatkiem soli. Ziemniaki obrać, zetrzeć, połączyć z kaszą i przyprawić do smaku. Z liści kapusty ściąć nerwy, nakładać farsz i zwijać gołąbki. Układać w naczyniu żaroodporny posmarowanym tłuszczem, posypując każdą warstwę solą i skrapiać olejem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut. Podawać z sosem grzybowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

danielek 10 października 2018 Na Wigilię mam takie same tylko z białej kapust ;>

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń