Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszności na wigilię Bożego Narodzenia.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24937
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1313
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24937
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 107
Składniki
Wykonanie: Kapustę sparzyć i oddzielić liście, odstawić do wystudzenia. Kaszę ugotować na półmiękko z dodatkiem soli. Ziemniaki obrać, zetrzeć, połączyć z kaszą i przyprawić do smaku. Z liści kapusty ściąć nerwy, nakładać farsz i zwijać gołąbki. Układać w naczyniu żaroodporny posmarowanym tłuszczem, posypując każdą warstwę solą i skrapiać olejem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut. Podawać z sosem grzybowym.