Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z kaszą bulgur i gotowanym kurczakiem
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13619
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4278
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43208
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 516
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 429
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 471
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13619
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4278
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43208
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 516
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 429
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 471
Składniki
Z kapusty usuwamy zeschnięte lub nadpsute liście. Nacinamy przy głąbie tak by liście nie popękały ,zdejmujemy największe liście. W garnku doprowadzamy do wrzenia wodę i wkładamy liście. Zdejmujemy z ognia i po 5-6 min wyjmujemy je i odcedzamy. Kaszę przygotowujemy według przepisu znajdującego się na opakowaniu. Mięso oddzielamy od kości i mielimy na największych oczkach. Cebulę siekamy i podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Mięso ,kaszę i cebulę łączymy ,dodajemy posiekaną natkę i dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowany farsz nakładamy na liście kapusty i zawijamy. W brytfannie gołąbki układamy jeden obok drugiego. Gołąbki zalewamy bulionem warzywnym ,przykrywamy i zapiekamy 60 min w temperaturze 200°C.