Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z kaszą bulgur i gotowanym kurczakiem
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 3306
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 324
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 192
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 3306
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 324
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 192
Składniki
Z kapusty usuwamy zeschnięte lub nadpsute liście. Nacinamy przy głąbie tak by liście nie popękały ,zdejmujemy największe liście. W garnku doprowadzamy do wrzenia wodę i wkładamy liście. Zdejmujemy z ognia i po 5-6 min wyjmujemy je i odcedzamy. Kaszę przygotowujemy według przepisu znajdującego się na opakowaniu. Mięso oddzielamy od kości i mielimy na największych oczkach. Cebulę siekamy i podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Mięso ,kaszę i cebulę łączymy ,dodajemy posiekaną natkę i dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowany farsz nakładamy na liście kapusty i zawijamy. W brytfannie gołąbki układamy jeden obok drugiego. Gołąbki zalewamy bulionem warzywnym ,przykrywamy i zapiekamy 60 min w temperaturze 200°C.