Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz robiłam i jestem zaskoczona fantastycznym smakiem. Liście uksizone z mojego czarnego winogrona. https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-kiszone-liscie-winogrona,189420,docherro.html link jak ukisićć liście. Serdecznie polecam:)
Idealny na kolację
Odsłon: 26
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 74
Idealny na kolację
Odsłon: 26
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 74
Składniki
Liście wyjąć ze słoika i rozłożyć by obciekły z wody Mięso zmielić dodać przyprawy,kaszę i dokładnie wyrobić. Dać do lodówki na pół godz.by farsz stężał. Liście rozkładać matową stroną do śroka,nakładać po łyżeczce farszu i zawijać jak gołąbki. Na spod garnka dać gałązki koperku i układć gołąbki. Na wierzch dac 3 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego Wlać wodę do połowy wysokości gołąbków.Przykryć i gotowac na wolnym ogniu 35-40 min. aż gołąbki będą miękkie
Smacznego życzę!