Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 18
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 723
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2758
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 835
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 231
Propozycja na ozorki w słoikach, które mogą stać długo w lodówce. Są smaczne...
Odsłon: 18
Brakuje czasu na przygotowanie idealnych świąt? Wcale nie! Ten szybki piernik...
Odsłon: 723
Dzisiaj moje ulubione gołąbki które przygotowuję na święta. Są to gołąbki z g...
Odsłon: 2758
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 835
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 231
Składniki
Mięso umyć,osuszyć. Przyprawy zemleć, natrzeć nimi mięso. Następnie golonki ułożyć ciasno w garnku i odstawić na noc. Warzywa oczyścić, obrać, opłukać, pokoroić w paski. Rozgrzać olej na patelni, podrumienić na nim warzywa. Golonki również podrumienić na oleju (bez warzyw). Mięso i warzywa ułożyć w wysokim i wąskim garnku, zalać piwem i gotować do miękkości na wolnym ogniu. Ugotowane golonki wyjąć (nie mogą być rozgotowane). Warzywa przetrzeć przez sito, dodać koncentrat, zrobić gęsty sos i zalać nim mięso.