Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 557
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 557
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Na patelni smażymy boczek (ja robię to bez tłuszczu).
Czosnek i cebulkę kroimy w drobną kostkę.
Bagietkę przekrawamy na 3 części, a następnie każdą przekrawamy na pół. Smarujemy masłem i wrzucamy (dosłownie na chwilę) na patelnię - dzięki temu bagietka nie powinna się rozmięknąć.
Na każdej połówce bagietki układamy 1 lub 2 plastry boczku, cebulkę z czosnkiem, oraz pokrojonego w plasterki lub półplasterki oscypka.
Pieczemy ok 10 - 15 minut w 160 stopniach.