Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 803
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3098
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 803
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3098
Składniki
Na patelni smażymy boczek (ja robię to bez tłuszczu).
Czosnek i cebulkę kroimy w drobną kostkę.
Bagietkę przekrawamy na 3 części, a następnie każdą przekrawamy na pół. Smarujemy masłem i wrzucamy (dosłownie na chwilę) na patelnię - dzięki temu bagietka nie powinna się rozmięknąć.
Na każdej połówce bagietki układamy 1 lub 2 plastry boczku, cebulkę z czosnkiem, oraz pokrojonego w plasterki lub półplasterki oscypka.
Pieczemy ok 10 - 15 minut w 160 stopniach.