Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12415
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1402
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13341
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5650
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12415
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1402
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13341
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5650
Składniki
Na patelni smażymy boczek (ja robię to bez tłuszczu).
Czosnek i cebulkę kroimy w drobną kostkę.
Bagietkę przekrawamy na 3 części, a następnie każdą przekrawamy na pół. Smarujemy masłem i wrzucamy (dosłownie na chwilę) na patelnię - dzięki temu bagietka nie powinna się rozmięknąć.
Na każdej połówce bagietki układamy 1 lub 2 plastry boczku, cebulkę z czosnkiem, oraz pokrojonego w plasterki lub półplasterki oscypka.
Pieczemy ok 10 - 15 minut w 160 stopniach.