Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wtedy, kiedy mam już dość sklepowych wędlin, które tylko pięknie błyszczą, gorzej smakują, zaczynam kombinować i szukam pomysłu na coś domowego. Podjęłam wyzwanie i po raz pierwszy zrobiłam gotowaną szynkę. Opłaciło się. Wędlina wyszła świetnie. Polecam, spróbujcie sami ;)
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 970
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2279
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 1138
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 970
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2279
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 1138
Składniki
Wykonanie: Szynkę umyć, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem, majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystkie składniki dobrze wetrzeć w mięso. Przełożyć do miski, posypać zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Odstawić w chłodne miejsce "do przegryzienia" na 4 doby.
Wykonanie (gotowanie szynki): Wodę wlać do garnka, wrzucić 3 łyżeczki soli, 2 łyżeczki majeranku, liście laurowe, ziele angielskie i 3 ząbki czosnku. Włożyć szynkę i zagotować zalewę. Zmniejszyć gaz, gotować pod przykryciem 30 minut, wyłączyć. Zostawić mięso w zalewie. Po 12 godzinach wyciągnąć je i przełożyć na talerz. Pycha!!!