Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wtedy, kiedy mam już dość sklepowych wędlin, które tylko pięknie błyszczą, gorzej smakują, zaczynam kombinować i szukam pomysłu na coś domowego. Podjęłam wyzwanie i po raz pierwszy zrobiłam gotowaną szynkę. Opłaciło się. Wędlina wyszła świetnie. Polecam, spróbujcie sami ;)
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29046
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 252
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 129
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33677
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2525
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29046
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 252
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 129
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 74
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33677
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2525
Składniki
Wykonanie: Szynkę umyć, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem, majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystkie składniki dobrze wetrzeć w mięso. Przełożyć do miski, posypać zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Odstawić w chłodne miejsce "do przegryzienia" na 4 doby.
Wykonanie (gotowanie szynki): Wodę wlać do garnka, wrzucić 3 łyżeczki soli, 2 łyżeczki majeranku, liście laurowe, ziele angielskie i 3 ząbki czosnku. Włożyć szynkę i zagotować zalewę. Zmniejszyć gaz, gotować pod przykryciem 30 minut, wyłączyć. Zostawić mięso w zalewie. Po 12 godzinach wyciągnąć je i przełożyć na talerz. Pycha!!!