Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wtedy, kiedy mam już dość sklepowych wędlin, które tylko pięknie błyszczą, gorzej smakują, zaczynam kombinować i szukam pomysłu na coś domowego. Podjęłam wyzwanie i po raz pierwszy zrobiłam gotowaną szynkę. Opłaciło się. Wędlina wyszła świetnie. Polecam, spróbujcie sami ;)
Wykonanie:
Szynkę umyć, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem, majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystkie składniki dobrze wetrzeć w mięso. Przełożyć do miski, posypać zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Odstawić w chłodne miejsce "do przegryzienia" na 4 doby.
Wykonanie (gotowanie szynki):
Wodę wlać do garnka, wrzucić 3 łyżeczki soli, 2 łyżeczki majeranku, liście laurowe, ziele angielskie i 3 ząbki czosnku. Włożyć szynkę i zagotować zalewę. Zmniejszyć gaz, gotować pod przykryciem 30 minut, wyłączyć. Zostawić mięso w zalewie. Po 12 godzinach wyciągnąć je i przełożyć na talerz. Pycha!!!
Przepis dnia
Domowej roboty prasowana szynka, smakuje jak prasowana szynka którą robiono w...
Odsłon: 4145
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 13
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 214
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 184
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4450
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 106
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 211
Krokiety z kapustą i pieczarkami, uwielbiane przez wielu smakoszy.
Odsłon: 13
Pyszny deser, kremowy deser. Bez jajek. Spróbujcie koniecznie!
Odsłon: 214
pyszne kotlety mogą być zrobione nie tylko z mięsa, wypróbowałam już wiele pr...
Odsłon: 184
Pyszny, łatwy i szybki do zrobienia deser lodowy „lodowa bomba” o smaku Tiram...
Odsłon: 4450
Pyszne, orzeźwiające domowe lody, które przygotujecie z 3 składników w 30 sek...
Odsłon: 106
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 211
Składniki
Wykonanie: Szynkę umyć, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem, majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystkie składniki dobrze wetrzeć w mięso. Przełożyć do miski, posypać zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Odstawić w chłodne miejsce "do przegryzienia" na 4 doby.
Wykonanie (gotowanie szynki): Wodę wlać do garnka, wrzucić 3 łyżeczki soli, 2 łyżeczki majeranku, liście laurowe, ziele angielskie i 3 ząbki czosnku. Włożyć szynkę i zagotować zalewę. Zmniejszyć gaz, gotować pod przykryciem 30 minut, wyłączyć. Zostawić mięso w zalewie. Po 12 godzinach wyciągnąć je i przełożyć na talerz. Pycha!!!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Bób prażony
Przekąski
Chleb do odrywania
Przekąski
Chrupiące chipsy ze skórek bobu
Przekąski
Ciasto francuskie z szynką i serem
Bób prażony
Prażony bób to świetna alternatywa dla popcornu czy chipsów. Nadaje się do ch...
Odsłon: 96
Chleb do odrywania
Pyszny, mięciutki, z chrupiącą skórką aromatyczny chlebek, którym pachnie cał...
Odsłon: 319