Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wtedy, kiedy mam już dość sklepowych wędlin, które tylko pięknie błyszczą, gorzej smakują, zaczynam kombinować i szukam pomysłu na coś domowego. Podjęłam wyzwanie i po raz pierwszy zrobiłam gotowaną szynkę. Opłaciło się. Wędlina wyszła świetnie. Polecam, spróbujcie sami ;)
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11524
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 296
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 552
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10489
Śmietankowiec to lekkie, kolorowe ciasto, które idealnie sprawdzi się na letn...
Odsłon: 11524
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 296
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 552
Tradycyjne rolady wieprzowe to przepis wywodzący się z Niemiec. Mięso nadziew...
Odsłon: 10489
Składniki
Wykonanie: Szynkę umyć, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem, majerankiem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Wszystkie składniki dobrze wetrzeć w mięso. Przełożyć do miski, posypać zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Odstawić w chłodne miejsce "do przegryzienia" na 4 doby.
Wykonanie (gotowanie szynki): Wodę wlać do garnka, wrzucić 3 łyżeczki soli, 2 łyżeczki majeranku, liście laurowe, ziele angielskie i 3 ząbki czosnku. Włożyć szynkę i zagotować zalewę. Zmniejszyć gaz, gotować pod przykryciem 30 minut, wyłączyć. Zostawić mięso w zalewie. Po 12 godzinach wyciągnąć je i przełożyć na talerz. Pycha!!!