Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowe, wysokobiałkowe danie i do tego niskokaloryczne. Kiedyś myślałam, że nigdy nie spróbuję krewetek, a teraz zachwycam się ich smakiem - @@@POLECAM@@@
Rozmrożone krewetki wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy 5-7 minut, aż nabiorą różowego koloru.
Przygotowujemy bulion - dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, czosnek przepuszczony przez praskę i sos sojowy. Gotujemy ok 15 min.
Do bulionu wrzucamy krewetki. Gotujemy 10 minut. Wykładamy na miseczki.
Przygotowujemy sos - odlewamy 5 łyżek bulionu (reszta bulionu nie będzie już potrzebna). Dodajemy do niego ketchup lub przecier pomidorowy oraz sos czosnkowy w ilościach takich, aby powstał dip. Wydaje mi się, że pomidory z puszki też by nieźle smakowały w tym sosie.
Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Gotowe!
Na zdjęciu widać, że podałam osobno makaron, ale potem poodzielałam krewetki z ogonków i wymieszałam z sosem i makaronem - tak było o wiele wygodniej :)
Jeżeli nie chce się Wam robić sosu to ta wersja krewetek też świetnie smakuje z sosem TaoTao - słodkie chili. Z resztą krewetki smakują wspaniale z przeróżnymi dipami.
Wg mojego męża to właśnie jest wiejski obiad. Sięgając wspomnieniami w dzieci...
Odsłon: 12512
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15201
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 593
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15201
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 593
Składniki
Rozmrożone krewetki wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy 5-7 minut, aż nabiorą różowego koloru.
Przygotowujemy bulion - dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, czosnek przepuszczony przez praskę i sos sojowy. Gotujemy ok 15 min.
Do bulionu wrzucamy krewetki. Gotujemy 10 minut. Wykładamy na miseczki.
Przygotowujemy sos - odlewamy 5 łyżek bulionu (reszta bulionu nie będzie już potrzebna). Dodajemy do niego ketchup lub przecier pomidorowy oraz sos czosnkowy w ilościach takich, aby powstał dip. Wydaje mi się, że pomidory z puszki też by nieźle smakowały w tym sosie.
Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Gotowe!
Na zdjęciu widać, że podałam osobno makaron, ale potem poodzielałam krewetki z ogonków i wymieszałam z sosem i makaronem - tak było o wiele wygodniej :)
Jeżeli nie chce się Wam robić sosu to ta wersja krewetek też świetnie smakuje z sosem TaoTao - słodkie chili. Z resztą krewetki smakują wspaniale z przeróżnymi dipami.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Smażona przekąska ziemniaczana
Przekąski
Przekąska na każdą okazję
Przekąski
Jajka na twardo w panierce
Przekąski
Kalafior do obiadu w sosie śmietanowym
Smażona przekąska ziemniaczana
Sycąca przekąska na imprezę.
Odsłon: 33
Przekąska na każdą okazję
Ta przekąska jest dobra na wszystkie okazje. Ale moją intencją było przygotow...
Odsłon: 48