Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo zdrowe, wysokobiałkowe danie i do tego niskokaloryczne. Kiedyś myślałam, że nigdy nie spróbuję krewetek, a teraz zachwycam się ich smakiem - @@@POLECAM@@@
Rozmrożone krewetki wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy 5-7 minut, aż nabiorą różowego koloru.
Przygotowujemy bulion - dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, czosnek przepuszczony przez praskę i sos sojowy. Gotujemy ok 15 min.
Do bulionu wrzucamy krewetki. Gotujemy 10 minut. Wykładamy na miseczki.
Przygotowujemy sos - odlewamy 5 łyżek bulionu (reszta bulionu nie będzie już potrzebna). Dodajemy do niego ketchup lub przecier pomidorowy oraz sos czosnkowy w ilościach takich, aby powstał dip. Wydaje mi się, że pomidory z puszki też by nieźle smakowały w tym sosie.
Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Gotowe!
Na zdjęciu widać, że podałam osobno makaron, ale potem poodzielałam krewetki z ogonków i wymieszałam z sosem i makaronem - tak było o wiele wygodniej :)
Jeżeli nie chce się Wam robić sosu to ta wersja krewetek też świetnie smakuje z sosem TaoTao - słodkie chili. Z resztą krewetki smakują wspaniale z przeróżnymi dipami.
Kiedy ogarnia mnie kuchenny leń, a domownicy żądni żarła :)
Odsłon: 8127
Najszybszym i najsmaczniejszym daniem w pośpiechu są ziemniaki z mięsem w pie...
Odsłon: 8701
Tarty seler do słoików dodatek dom zup i sałatek zapraszam po przepis
Odsłon: 39
Pyszna warzywna sałatka na zimę zapraszam po przepis
Odsłon: 53
To ciasto nazywajcie jak chcecie ja nazwałem super ciasto i jest ono z tych t...
Odsłon: 69
Super przekąska i dla dorosłych i dzieci. Wystarczy niewiele czasu, żeby przy...
Odsłon: 195
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 177
Tarty seler do słoików dodatek dom zup i sałatek zapraszam po przepis
Odsłon: 39
Pyszna warzywna sałatka na zimę zapraszam po przepis
Odsłon: 53
To ciasto nazywajcie jak chcecie ja nazwałem super ciasto i jest ono z tych t...
Odsłon: 69
Super przekąska i dla dorosłych i dzieci. Wystarczy niewiele czasu, żeby przy...
Odsłon: 195
Pyszny, lekki i banalnie prosty w przygotowaniu deser owocowy z mango, borówk...
Odsłon: 177
Składniki
Rozmrożone krewetki wrzucamy na rozgrzany olej, smażymy 5-7 minut, aż nabiorą różowego koloru.
Przygotowujemy bulion - dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, czosnek przepuszczony przez praskę i sos sojowy. Gotujemy ok 15 min.
Do bulionu wrzucamy krewetki. Gotujemy 10 minut. Wykładamy na miseczki.
Przygotowujemy sos - odlewamy 5 łyżek bulionu (reszta bulionu nie będzie już potrzebna). Dodajemy do niego ketchup lub przecier pomidorowy oraz sos czosnkowy w ilościach takich, aby powstał dip. Wydaje mi się, że pomidory z puszki też by nieźle smakowały w tym sosie.
Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Gotowe!
Na zdjęciu widać, że podałam osobno makaron, ale potem poodzielałam krewetki z ogonków i wymieszałam z sosem i makaronem - tak było o wiele wygodniej :)
Jeżeli nie chce się Wam robić sosu to ta wersja krewetek też świetnie smakuje z sosem TaoTao - słodkie chili. Z resztą krewetki smakują wspaniale z przeróżnymi dipami.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Faszerowane pomidory
Przekąski
Placki z cukinii
Przekąski
Mini pizze z oregano
Przekąski
Krokiety z chleba tostowego
Faszerowane pomidory
Faszerowane pomidory to propozycja, która idealnie sprawdzi się na śniadanie....
Odsłon: 237
Placki z cukinii
Tradycyjne placki z cukinii.
Odsłon: 587