Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 874
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 55
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 377
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 138
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 874
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 55
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 377
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 138
Składniki
Przygotowanie: Miód wrzucamy do metalowego kubeczka i podgrzewamy. Wszystkie składniki wrzucamy do miski, a następnie stopniowo wlewamy ogrzany miód i mieszamy. Najlepiej na początek dodać go mniej, żebyśmy nie przesadzili :) Ja miałam całą taką większą miskę mieszanki i wystarczyło mi 1/2 szkl miodu, na początku wydawało się że będzie go za mało, ale po rozmieszaniu było ok, ogólnie składniki powinny zrobić się mokre. Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy granolę, pamiętając o tym aby warstwa nie była za gruba. Pieczemy do czasu zrumienienia się składników w 180st C. (mi zajęło to 30min). Po tym czasie wyciągamy blaszkę i odstawiamy na przynajmniej 30 min, aby nam to ostygło, a następnie łamiemy granolę na mniejsze kawałki i teraz to już tylko pamiętamy o przechowywaniu w szczelnie zamkniętym pojemniku :)