Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska dla amatorów krewetek.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7446
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2369
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7446
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2369
Składniki
Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i kilkoma łyżkami gorącej wody. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek ,oregano ,posiekaną natkę ,mieszamy. Krewetki przekładamy do miski ,skrapiamy oliwą i solimy. Nadziewamy po kilka sztuk na patyczki do szaszłyków. Następnie grillujemy je przez kilka minut (najlepiej na tackach aluminiowych ,żeby się nie spaliły). Przekładamy na talerze ,polewamy wcześniej przygotowanym sosem.