Do góry

Przekąski Przepis na:

Grillowane owoce

Grillowane owoce

Autor:

Przepisów i artykułów: 726 Ocena: 48500

Dodano:

Odsłon: 2621

Lekka przekąska usmażona na grillu. Do jej przygotowania nie trzeba ani szczególnych zdolności kulinarnych, ani ogromu czasu. Kupujemy owoce, smarujemy bardzo prostą w wykonaniu marynatą na bazie masła i wrzucamy na ruszt.

Składniki

  • brzoskwinie 6 sztuk
  • świeży ananas 1 sztuka
  • serek Arla Apetina papaja i curry 125 g (1 opakowanie)
  • marynata: masło 1 łyżka, miód nawłociowy 1 łyżka, świeży rozmaryn kilka gałązek
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W pierwszej kolejności przygotowujemy marynatę. Masło rozpuszczamy, dodajemy miód, igiełki rozmarynu, mieszamy.
    Brzoskwinie myjemy, zostawiamy w skórce, kroimy na połówki, usuwamy pestki. Ananasa obieramy ze skórki, kroimy w plastry. Z każdego plastra wydrążamy środeczki, które są nieco zdrewniałe. Przygotowane owoce smarujemy marynatą, układamy na tackach do grillowania i smażymy 5- 7 minut, po 2- 3 minutach obracamy na drugą stronę.
    Upieczone owoce smarujemy serkiem.

  2. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń