Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sobotnie grillowanie przygotowałam filet z kurczaka zamarynowany w przyprawach i obłożony dużą ilością cebuli. Pierwszy raz tak przygotowałam filecik i powiem Wam spróbujcie bo jest pyszny, mięsko delikatne, kruche i do tego pyszna, miękka i szklista cebula delikatnie spieczona, która nabrała smaku przypraw. Pychotka . Polecam
folia aluminiowa, nóż, miska, grill,
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1339
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 46
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1315
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 242
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1339
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 46
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1315
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 242
Składniki
Składniki marynaty wymieszać razem z rozkruszonymi kostkami cebuli i czosnku. Filet z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze kawałki, ale nie za małe. Kawałki kurczaka włożyć do marynaty i dokładnie wymieszać. Zakryć ściereczką i odłożyć na godzinkę w chłodne miejsce. Zamarynowane mięso układać na folię aluminiową każdy kawałek osobno. Następnie na każdy kawałek nałożyć pół plastry cebuli dość obficie. folię zwinąć. Przygotowane porcje kłaść na rozpalonego grilla. Grillować obracając mięsko co jakiś czas około 30 minut. Smacznego
Przygotowane , zamarynowane mięsko.
Przygotowanie mięska i obkładanie cebulą.