Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna przekąska na imprezę. Grissini z ziarnami to idealny dodatek do wszelkiego rodzaju past, dipów i sosów.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 847
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 249
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31490
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 847
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 249
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31490
Składniki
Mąkę wymieszać z drożdżami, solą i cukrem. Dodać wodę i olej. Wszystko wyrobić za pomocą miksera lub ręcznie, na gładkie elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na około 1 godzinę do podrośnięcia. Wyrośnięte ciasto podzielić na pół i rozwałkować na bardzo cienki prostokąty o grubości około 0,5 cm. Ciasto posmarować wodą. Posypać obficie sezamem i siemieniem. Docisnąć ziarna do ciasta. Ciasto pokroić na długie cienkie (1 cm) paski. Paski ciasta skręcić wokół własnej osi. Paluszki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 10-12 minut.