Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna przekąska na imprezę. Grissini z ziarnami to idealny dodatek do wszelkiego rodzaju past, dipów i sosów.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 401
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8065
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13422
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2694
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 401
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8065
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13422
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2694
Składniki
Mąkę wymieszać z drożdżami, solą i cukrem. Dodać wodę i olej. Wszystko wyrobić za pomocą miksera lub ręcznie, na gładkie elastyczne ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na około 1 godzinę do podrośnięcia. Wyrośnięte ciasto podzielić na pół i rozwałkować na bardzo cienki prostokąty o grubości około 0,5 cm. Ciasto posmarować wodą. Posypać obficie sezamem i siemieniem. Docisnąć ziarna do ciasta. Ciasto pokroić na długie cienkie (1 cm) paski. Paski ciasta skręcić wokół własnej osi. Paluszki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 10-12 minut.