Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybką ale smaczną przystawkę. Połączenie camemberta, gruszki oraz ciasta francuskiego dało przepyszne ciasteczka, które z żurawiną i oregano pobudziły nasze kubki smakowe przed daniem głównym.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 105
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 178
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 41
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 105
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 178
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 41
Składniki
Płat ciasta francuskiego kroimy na kwadraty powiedzmy 5 na 5 centymetrów. Na każdym z nich układamy kawałki sera camembert, plaster obranej gruszki bez pestek.
Posypujemy gruszkę suszonym oregano i zapiekamy wszystko w piecu rozgrzanym do 180 stopni kilka minut. Można przed pieczeniem brzegi ciasta posmarować rozkłóconym jajkiem by nabrały smacznego blasku.
Ciastka podajemy z łyżeczką żurawiny i świeżym oregano. Jak ktoś nie lubi wytrawnych ciastek przed posiłkiem to na blogu mam pyszne ciasteczka do kawy lub na deser - link pod wpisem.