Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybką ale smaczną przystawkę. Połączenie camemberta, gruszki oraz ciasta francuskiego dało przepyszne ciasteczka, które z żurawiną i oregano pobudziły nasze kubki smakowe przed daniem głównym.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14052
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15953
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6429
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14052
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15953
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6429
Składniki
Płat ciasta francuskiego kroimy na kwadraty powiedzmy 5 na 5 centymetrów. Na każdym z nich układamy kawałki sera camembert, plaster obranej gruszki bez pestek.
Posypujemy gruszkę suszonym oregano i zapiekamy wszystko w piecu rozgrzanym do 180 stopni kilka minut. Można przed pieczeniem brzegi ciasta posmarować rozkłóconym jajkiem by nabrały smacznego blasku.
Ciastka podajemy z łyżeczką żurawiny i świeżym oregano. Jak ktoś nie lubi wytrawnych ciastek przed posiłkiem to na blogu mam pyszne ciasteczka do kawy lub na deser - link pod wpisem.