Do góry

Przekąski Przepis na:

Gruszka w cieście francuskim

Gruszka w cieście francuskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 122 Ocena: 4150

Dodano:

Odsłon: 3365

Pomysł na szybką ale smaczną przystawkę. Połączenie camemberta, gruszki oraz ciasta francuskiego dało przepyszne ciasteczka, które z żurawiną i oregano pobudziły nasze kubki smakowe przed daniem głównym.

Składniki

  • ciasto francuskie gotowe
  • gruszka twarda - 2 sztuki
  • camembert - 120g
  • oregano suszone
  • oregano świeże
  • żurawina
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gruszka w cieście francuskim

Przygotowanie

  1. Płat ciasta francuskiego kroimy na kwadraty powiedzmy 5 na 5 centymetrów. Na każdym z nich układamy kawałki sera camembert, plaster obranej gruszki bez pestek.

  2. Posypujemy gruszkę suszonym oregano i zapiekamy wszystko w piecu rozgrzanym do 180 stopni kilka minut. Można przed pieczeniem brzegi ciasta posmarować rozkłóconym jajkiem by nabrały smacznego blasku.

  3. Ciastka podajemy z łyżeczką żurawiny i świeżym oregano.


    Jak ktoś nie lubi wytrawnych ciastek przed posiłkiem to na blogu mam pyszne ciasteczka do kawy lub na deser - link pod wpisem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń