Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
całe clou tej przekąski kryje się w przygotowaniu;-) a dokładnie w przyprawach i warzywach dodanych do kaszy podczas jej gotowania kasza cudownie przejmuje smak i aromat dodatków a potraktowana już na talerzu konkretnym kawałkiem dobrego jakościowo masła-rozpływa się w ustach ;-)
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 332
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 120
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 47
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 169
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 332
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 120
Bardzo rzadko piekę serniki, bo to niepraktyczne ciasto dla dwuosobowej rodzi...
Odsłon: 47
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 169
Składniki
do gotującej się wody wrzucamy woreczki z kaszą,gotujemy wg przepisu po 2 minutach dodajemy pokrojone dość grube plastry imbiru ( ze skórą ) czosnek,też nieobrany z obciętymi końcówkami i zmiażdżony np. tasakiem,przekrojone na pół papryczki,łyżeczkę kurkumy nie solimy kasza cudownie przejmie wszystkie aromaty serwujemy na maślanym posłaniu,podsypując zieloną pietruszką i doprawiając delikatnie solą i pieprzem już na talerzu,przed wymieszaniem taka kasza smakuje wybornie sama jako przekąska lub dodatek do wszelkiego rodzaju mięs pieczonych,duszonych i smażonych Smacznego ;-)