Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta przekąska o frapującej nazwie - grzanki jaśniepańskie. W czasach PRL-u uchodzące za rarytas, a to za sprawą dwóch kluczowych składników: szynki i sera. Niezwykle szybkie w przygotowaniu. Sprawdzą się na co dzień oraz jako imprezowa przekąska. Serwuj na ciepło z ulubionymi sosami.
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 215
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 639
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16986
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 937
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 215
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 639
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16986
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 937
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 200 stopni.
Kromki chleba posmaruj sosem pomidorowym. Na każdej kanapce ułóż po dwa plasterki szynki i jednym plasterku żółtego sera.
Grzanki jaśniepańskie ułóż na blasze piekarnika. Piecz przez około 5-7 minut do zapieczenia sera.