Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta przekąska o frapującej nazwie - grzanki jaśniepańskie. W czasach PRL-u uchodzące za rarytas, a to za sprawą dwóch kluczowych składników: szynki i sera. Niezwykle szybkie w przygotowaniu. Sprawdzą się na co dzień oraz jako imprezowa przekąska. Serwuj na ciepło z ulubionymi sosami.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2312
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18059
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2042
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2312
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18059
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2042
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 200 stopni.
Kromki chleba posmaruj sosem pomidorowym. Na każdej kanapce ułóż po dwa plasterki szynki i jednym plasterku żółtego sera.
Grzanki jaśniepańskie ułóż na blasze piekarnika. Piecz przez około 5-7 minut do zapieczenia sera.