Do góry

Przekąski Przepis na:

Grzybowe paszteciki na francuskim cieście.

Grzybowe paszteciki na francuskim cieście.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 18071

Dodano:

Odsłon: 5503

Idealne do barszczu lub jako sama przekąska.Serdecznie polecam:)

Składniki

  • suszone grzyby leśnie
  • cebula średnia
  • ciasto francuskie 2 op.
  • pieprz i sól
  • masło 2-3 łyżki
  • jajko
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Grzybowe paszteciki na francuskim cieście.

Przygotowanie

  1. Grzyby namoczyć na noc,na drugi dzień gotować około 40min.
    Ja dałam sporo grzybów,nie ważyłam,nie oszczędzałam bo w tym roku mam ich mnóstwo ususzonych:)

    Cebulę pokrojoną w kostkę zeszklić na maśle,do niej wrzucić zmielone grzybki i smażyć około 15min.

    Ciasto pokroić na paski tak ,by dało się zlepić z farszem.

    Nałożyć farsz,zlepić boki i pociąć na 5- 6cm kawałki.

    Ułożyć na blasze przykrytej papierem do pieczenia.
    Posmarować po wierzchu roztrzepanym jajkiem ,dać do nagrzanego piekarnika i piec w 200st,do złotego koloru.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Bellapi 29 grudnia 2017 Pyszności ja w tym roku zrobiłam roladę z grzybami z ciastem filo :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 28 grudnia 2017 Paszteciki z grzybami to ja mogę i z barszczykiem i bez barszczyku i rano i w południe i wieczorem i......UWIELBIAM! Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 28 grudnia 2017 Bez barszczyku się nie godzi, to już nie jest to samo ;)
Super "ciacho" i tego się trzymajmy xD
Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń