Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełne wartości i smaku arabskie danie -ful, z młodego bobu.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 122
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 150
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4209
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8693
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 122
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 150
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4209
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8693
Składniki
Jak już najem się gotowanego bobu czas na danie główne. Najlepszy do tej potrawy jest już lekko mączysty bób, ładnie zagęści sos. Na oliwie podsmaża się cebulę, potem dodaje się cukinię i paprykę, gdy warzywa będą podsmażone dodaje się posiekany czosnek, kumin, kolendrę i chili i całość podsmaża, aż zacznie ładnie pachnieć. Dodaje się obrane i posiekane pomidory i smaży całość, aż pomidory się rozpadną a sos zgęstnieje. Sos trzeba jeszcze doprawić solą i dodać obrany bób. Wystarczy pogotować parę minut i sos się zagęści a smaki się przenikną, jeszcze na koniec sok z ćwiartki cytryny- ładnie połączy smaki.
U mnie bób- ful występował na talerzu podczas obiadu warzywnego z własnego ogrodu. Najczęściej można znaleźć go w kanapkach w chlebkach pita lub takim chlebkiem najlepiej się go wyjada.
Smacznego :)