Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 82
Jedna z moich ulubionych domowych wędlin. Soczysty boczek rolowany z pieprzem...
Odsłon: 65
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 279
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 198
Przepis z wyspy Egina, która słynie z uprawy pistacji.
Odsłon: 82
Jedna z moich ulubionych domowych wędlin. Soczysty boczek rolowany z pieprzem...
Odsłon: 65
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 279
Ciasteczka przygotowane według przepisu Futka. Oto link do przepisu; https://...
Odsłon: 198
Składniki
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Filety z kurczaka posypujemy przyprawą i podsmażamy na patelni. Kukurydze osączyć z zalewy. Paprykę i ogórki pokroić w drobna kostkę. Z jogurtu i keczupu zrobić sos i doprawić do smaku przyprawami. Ugotowany ryż wysypać na dno naczyń, na ryz układamy podsmażonego kurczaka oraz warstwami warzywa: papryka, kukurydza oraz ogórek konserwowy. Wszystko posypujemy tartym serem. Gotowy gyros zapiekamy 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.