Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 947
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4573
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1211
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 537
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 947
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4573
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1211
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 537
Składniki
Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Filety z kurczaka posypujemy przyprawą i podsmażamy na patelni. Kukurydze osączyć z zalewy. Paprykę i ogórki pokroić w drobna kostkę. Z jogurtu i keczupu zrobić sos i doprawić do smaku przyprawami. Ugotowany ryż wysypać na dno naczyń, na ryz układamy podsmażonego kurczaka oraz warstwami warzywa: papryka, kukurydza oraz ogórek konserwowy. Wszystko posypujemy tartym serem. Gotowy gyros zapiekamy 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.