Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44647
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44647
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182082
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Składniki
Wszystkie składniki prócz migdałów zagniatamy a wyrobione ciasto chłodzimy około pól godziny w lodówce.
Po ochłodzeniu bawimy się w formowanie paluchów. Na koniec palca nakładamy migdał - cały bądź połówkę.
Pieczemy ok. 12 minut w 180 stopniach.
Po wyjęciu ciastka "chlapiemy" krwią czyli czerwonym barwnikiem spożywczym.
Przepis już umieściła Gabi99 na swoim koncie. Natomiast ja zrobiłam to wyłącznie dlatego, że wykonując te ciastka krok po kroku jak opisuje Gabi99 w swoim przepisie to jednak różnica w wyglądzie jest olbrzymia. I nie wiem dlaczego... Napewno nie jest to efekt braku umiejętności plastycznych ;). Może macie jakieś pomysły?? ps. zdjęcie jak widać zrobiłam aparatem... komórki :P