Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 2598
Dodano: 09.01.2015
Odsłon: 10157
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Mięso solimy, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy, dodajemy jedno jajko i ponownie mieszamy. Odstawiamy na 10 minut.
W tym czasie drobno kroimy pół żółtej cebuli, solimy, wygniatamy żeby puściła sok i podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy, na koniec dodajemy ząbek posiekanego czosnku.
Zeszkloną cebulę z czosnkiem dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku czarnym pieprzem.
Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni.
Formujemy hamburgery i obsmażamy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu – z każdej strony po 2 minuty.
Przekładamy hamburgery na ruszt i pieczemy w piekarniku przez 10 minut (jeśli mają być krwiste to przez 6 minut).
Na koniec pieczenia dokładamy do piekarnika bułki, tak aby się podgrzały.
W tym czasie przygotowujemy dodatki, a majonez mieszamy z musztardą.
Po upieczeniu składamy hamburgery wedle własnego uznania.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

bozka44 11 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
Ojojojoj !!!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 10 stycznia 2015Zgłoś do usunięcia
Super-robię prawie identycznie.22 Kto głosował? | Odpowiedz