Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na soczyste hamburgery, idealne na przekąskę.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6328
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1958
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6328
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1958
 
         
         
                Składniki
Mięso solimy, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy, dodajemy jedno jajko i ponownie mieszamy. Odstawiamy na 10 minut. W tym czasie drobno kroimy pół żółtej cebuli, solimy, wygniatamy żeby puściła sok i podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy, na koniec dodajemy ząbek posiekanego czosnku. Zeszkloną cebulę z czosnkiem dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku czarnym pieprzem.
Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Formujemy hamburgery i obsmażamy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu – z każdej strony po 2 minuty. Przekładamy hamburgery na ruszt i pieczemy w piekarniku przez 10 minut (jeśli mają być krwiste to przez 6 minut). Na koniec pieczenia dokładamy do piekarnika bułki, tak aby się podgrzały. W tym czasie przygotowujemy dodatki, a majonez mieszamy z musztardą. Po upieczeniu składamy hamburgery wedle własnego uznania.