Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na soczyste hamburgery, idealne na przekąskę.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4149
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11361
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6513
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5486
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13538
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5313
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4149
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11361
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6513
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5486
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13538
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5313
Składniki
Mięso solimy, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy, dodajemy jedno jajko i ponownie mieszamy. Odstawiamy na 10 minut. W tym czasie drobno kroimy pół żółtej cebuli, solimy, wygniatamy żeby puściła sok i podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy, na koniec dodajemy ząbek posiekanego czosnku. Zeszkloną cebulę z czosnkiem dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku czarnym pieprzem.
Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni. Formujemy hamburgery i obsmażamy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu – z każdej strony po 2 minuty. Przekładamy hamburgery na ruszt i pieczemy w piekarniku przez 10 minut (jeśli mają być krwiste to przez 6 minut). Na koniec pieczenia dokładamy do piekarnika bułki, tak aby się podgrzały. W tym czasie przygotowujemy dodatki, a majonez mieszamy z musztardą. Po upieczeniu składamy hamburgery wedle własnego uznania.