Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczne kotleciki.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie. Następnie odcedzić, przetrzeć przez praskę, wystudzić, i połączyć z żółtkami, utartym serem i resztą składników. Na końcu dodać ubitą pianę z białek, przyprawić do smaku (możemy dodać suszonych ziół) i formować kotleciki w kształcie oscypka. Smażyć z czterech stron na złoty kolor na wolnym ogniu, w małej ilości tłuszczu. Podawać z dobrą kwaśną śmietaną, możemy również użyć ziemniaki z poprzedniego dnia.