Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczne kotleciki.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 114
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 64
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 166
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4146
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 114
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 64
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 166
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4146
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki umyć, obrać i ugotować w osolonej wodzie. Następnie odcedzić, przetrzeć przez praskę, wystudzić, i połączyć z żółtkami, utartym serem i resztą składników. Na końcu dodać ubitą pianę z białek, przyprawić do smaku (możemy dodać suszonych ziół) i formować kotleciki w kształcie oscypka. Smażyć z czterech stron na złoty kolor na wolnym ogniu, w małej ilości tłuszczu. Podawać z dobrą kwaśną śmietaną, możemy również użyć ziemniaki z poprzedniego dnia.