Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortilla de patatas (czyli tortilla ziemniaczana) to prawdziwa klasyka kuchni hiszpańskiej. Podstawowymi składnikami tortilli są cebula, ziemniaki, jaja i oliwa z oliwek. Poniżej przedstawiamy przepis na tortille wzbogaconą o warzywa (cukinię i pomidora).
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414406
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2295
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414406
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2295
Składniki
Ugotowanego i pokrojonego w kostkę ziemniaka podsmażyć na oliwie, dodać pokrojone w kostkę: cukinię, pomidora, cebulę oraz czosnek.
W dużej misce ubijamy jajka, doprawiamy solą, pieprzem, ziołami i dodajemy natkę pietruszki. Masę jajeczną wlewamy do warzyw i smażymy pod przykrywkę na średnim ogniu aż jajka się zetną.
Tortillę można również przyrządzić z papryką, pieczarkami lub w wersji mięsnej z boczkiem lub kiełbasą chorizo. Smacznego!