Przekąski Przepis na:
Hiszpańska tortilla z warzywami

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 362
Dodano: 21.02.2017
Odsłon: 842
Składniki
- 1 duży ziemniak lub 2 mniejsze
- pół cebuli
- ząbek czosnku
- 1 pomidor
- 1/3 średniej cukinii
- 4 jajka
- sól, pieprz, zioła
- natka pietruszki
1-2 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Ugotowanego i pokrojonego w kostkę ziemniaka podsmażyć na oliwie, dodać pokrojone w kostkę: cukinię, pomidora, cebulę oraz czosnek.
-
W dużej misce ubijamy jajka, doprawiamy solą, pieprzem, ziołami i dodajemy natkę pietruszki.
Masę jajeczną wlewamy do warzyw i smażymy pod przykrywkę na średnim ogniu aż jajka się zetną. -
Tortillę można również przyrządzić z papryką, pieczarkami lub w wersji mięsnej z boczkiem lub kiełbasą chorizo.
Smacznego!
Komentarze do przepisu (0)