Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortilla de patatas (czyli tortilla ziemniaczana) to prawdziwa klasyka kuchni hiszpańskiej. Podstawowymi składnikami tortilli są cebula, ziemniaki, jaja i oliwa z oliwek. Poniżej przedstawiamy przepis na tortille wzbogaconą o warzywa (cukinię i pomidora).
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7642
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 74
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258213
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7642
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 74
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 93
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258213
Składniki
Ugotowanego i pokrojonego w kostkę ziemniaka podsmażyć na oliwie, dodać pokrojone w kostkę: cukinię, pomidora, cebulę oraz czosnek.
W dużej misce ubijamy jajka, doprawiamy solą, pieprzem, ziołami i dodajemy natkę pietruszki. Masę jajeczną wlewamy do warzyw i smażymy pod przykrywkę na średnim ogniu aż jajka się zetną.
Tortillę można również przyrządzić z papryką, pieczarkami lub w wersji mięsnej z boczkiem lub kiełbasą chorizo. Smacznego!