Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na drugie śniadanie do pracy, do szkoły, wystarczy spakować w pojemnik, a może na rodzinną kolacje, na pewno będzie królować na stole. Forma 24 cm
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9981
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2598
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1739
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 655
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3851
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9981
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2598
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1739
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 655
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3851
Składniki
1. Mąkę, sól, cukier wsypuję do miski, dodaję drożdże rozpuszczone w wodzie, wlewam olej i wyrabiam ciasto. Następnie ciasto wykładam na blat oprószony mąką i rozwałkowuje ciasto w prostokąt 30 cm x 40 cm. 2. Musztardę mieszam z ketchupem, smaruję ciasto po całej powierzchni.
3. Następnie posypuję prażoną cebulką i startymi na tarce ogórkami konserwowymi. 4. Kiełbaski kroję w plasterki i rozkładam na ogórkach.
5. Ciasto kroję pionowo w 5 cm paski i posypuję serem żółtym startym na tarce o dużych oczkach. 9. Paski ciasta zwijam w rulony i układam w tortownicy. Odstawiam na dwadzieścia minut do wyrośnięcia. Następnie piekę w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
6. Gotowe. 7. Smacznego.