Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na drugie śniadanie do pracy, do szkoły, wystarczy spakować w pojemnik, a może na rodzinną kolacje, na pewno będzie królować na stole. Forma 24 cm
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 738
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1321
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3480
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 390
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 738
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1321
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3480
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 390
Składniki
1. Mąkę, sól, cukier wsypuję do miski, dodaję drożdże rozpuszczone w wodzie, wlewam olej i wyrabiam ciasto. Następnie ciasto wykładam na blat oprószony mąką i rozwałkowuje ciasto w prostokąt 30 cm x 40 cm. 2. Musztardę mieszam z ketchupem, smaruję ciasto po całej powierzchni.
3. Następnie posypuję prażoną cebulką i startymi na tarce ogórkami konserwowymi. 4. Kiełbaski kroję w plasterki i rozkładam na ogórkach.
5. Ciasto kroję pionowo w 5 cm paski i posypuję serem żółtym startym na tarce o dużych oczkach. 9. Paski ciasta zwijam w rulony i układam w tortownicy. Odstawiam na dwadzieścia minut do wyrośnięcia. Następnie piekę w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180°C.
6. Gotowe. 7. Smacznego.