Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięciutkie domowe hod-dogi za którymi mój syn przepada
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 227
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1187
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1238
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13364
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 227
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1187
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1238
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13364
Składniki
Mleko lekko podgrzać wymieszać z drożdżami i łyżką cukru,odstawić na chwilę do wyrośnięcia.Mąkę posiekać nożem razem z margaryną wbić 1 jajko,dodać mleko z drożdżami i wyrobić (ciasto ma być dość lużne ale nie ma się kleić do rąk w razie potrzeby dosypać troche mąki) .Troszkę ciasta odkładamy na kwiatuszki a resztę wałkujemy i kroimy na kwadraty na każdym kwadracie ułozyć plasterek sera na to parówkę ,polać ją ketchupem i zwinąć ciasto.Gotowe hot-dogi układamy na blaszce posmarowanej tłuszczem smarujemy rozbełtanym jajkiem ,wycinamy kwiatuszki foremką z odłożonego ciasta układamy je na wierzchu,również smarujemy je jajkiem i wbijamy żurawinę w środek kwiatka.Piec ok.20 minut w 180 stopniach.Życzę smacznego.