Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięciutkie domowe hod-dogi za którymi mój syn przepada
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1287
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5818
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8824
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18436
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1287
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5818
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8824
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18436
Składniki
Mleko lekko podgrzać wymieszać z drożdżami i łyżką cukru,odstawić na chwilę do wyrośnięcia.Mąkę posiekać nożem razem z margaryną wbić 1 jajko,dodać mleko z drożdżami i wyrobić (ciasto ma być dość lużne ale nie ma się kleić do rąk w razie potrzeby dosypać troche mąki) .Troszkę ciasta odkładamy na kwiatuszki a resztę wałkujemy i kroimy na kwadraty na każdym kwadracie ułozyć plasterek sera na to parówkę ,polać ją ketchupem i zwinąć ciasto.Gotowe hot-dogi układamy na blaszce posmarowanej tłuszczem smarujemy rozbełtanym jajkiem ,wycinamy kwiatuszki foremką z odłożonego ciasta układamy je na wierzchu,również smarujemy je jajkiem i wbijamy żurawinę w środek kwiatka.Piec ok.20 minut w 180 stopniach.Życzę smacznego.