Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki dla dorosłych. Smaczne i sycące.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 129
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4286
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11677
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5541
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13765
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 129
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4286
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11677
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5541
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13765
Składniki
Wykonanie: Rozbełtać 4 żółtka z cukrem i szczyptą soli, wlać mleko i wsypać mąkę. Dokładnie wyrobić ciasto, dodać rum, starty imbir i na koniec ubitą na sztywno pianę z białek. Smażyć na rozgrzanym maśle klarowanym z obu stron na złoty kolor. Truskawki zgnieść widelcem, wymieszać ze śmietaną, w razie potrzeby lekko pocukrować, polać naleśniki i podawać.