Do góry

Przekąski Przepis na:

Indyk w galarecie

Indyk w galarecie

Autor:

Przepisów i artykułów: 1160 Ocena: 14319

Dodano:

Odsłon: 1975

Przystawka, przekąska na różne uroczystość. Filet z indyka z owocami w przyprawach.

Składniki

  • ½ kg fileta z indyka
  • 2 szklanki wywaru rosołowego
  • 1 łyżka żelatyny
  • 4 brzoskwie z puszki
  • 4 ananasy z puszki
  • Sól
  • 1 łyżeczka Bazylii
  • 1 łyżeczka szałwii
  • 1 łyżeczka mięty
  • Pieprz
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Indyk w galarecie

Przygotowanie

  1. 1. Fileta czyścimy z błonek, doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami, układamy w woreczku do pieczenia i pieczemy 40 minut w 180°C.

  2. 2. Po tym czasie studzimy, kroimy w plastry, układamy w naczyniu.
    3. Obok mięsa układamy owoce i zalewamy wywarem rosołowym rozrobionym z żelatyną.
    4. Wstawiamy do lodówki i chłodzimy 3 godziny.

  3. 5. Gotowe.
    6. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 25 stycznia To jest super pomysł, bo jakieś "dziwne" czasy nastały i przynajmniej u mnie indyk jest tańszy od kurczaka :D
No więc jak nie korzystać, skoro to szlachetniejsze mięso niż kurczak. Biorę do pamięci :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń