Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przystawka, przekąska na różne uroczystość. Filet z indyka z owocami w przyprawach.
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4411
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1112
Polecam.
Odsłon: 648
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4411
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1112
Polecam.
Odsłon: 648
Składniki
1. Fileta czyścimy z błonek, doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami, układamy w woreczku do pieczenia i pieczemy 40 minut w 180°C.
2. Po tym czasie studzimy, kroimy w plastry, układamy w naczyniu. 3. Obok mięsa układamy owoce i zalewamy wywarem rosołowym rozrobionym z żelatyną. 4. Wstawiamy do lodówki i chłodzimy 3 godziny.
5. Gotowe. 6. Smacznego.